Kurssivideot


Wikin esittely


30.8.09 Anne esittelee tämän wikin ja opastaa luomaan Wikispaces-käyttäjätunnuksen. Samalla käydään myös katsomassa, kuinka keskusteluun voi ottaa osaa ja kuinka keskustelua voi seurata.

Wikispaces-esittelyvideo (kesto 7 min, äänet päälle, avautuu selaimeen).
Katso kirjautumiseen liittyvät opastekuvat.

videopainikkeet.jpg

Second Life

7.10.2009 Päivi kertoo, kuinka luodaan avatar Second Lifeen. Kun olet katsonut videon, siirry Second Lifen rekisteröitymissivulle. Pahoittelen videon heikohkoa äänen laatua.


On tärkeää, että osallistujat luovat oman avatarinsa etukäteen. Ensinnäkin niin päästään heti käsiksi varsinaiseen asiaan eli Second Lifen käyttöön. Toiseksi, Linden Lab rajoittaa yhdestä IP-osoitteesta tehtävien avatarien määrää. Jos oppilaitos tai sen atk-luokka näkyy ulkomaailman yhden IP-numeron avulla, ei avatareja pysty tekemään kuin muutaman. Puhutaan tästä lisää kun tavataan. Vielä lopuksi: jos haluat harjoitella Second Lifen käyttöä myös kotona, sitä varten on asennettava erillinen Second Lifen asiakasohjelma, jonka voi ladata heti avatarin luomisen jälkeen tai myöhemmin tältä sivulta. Ensin kannattaa kuitenkin tarkistaa, että oma tietokone ja nettiyhteys ovat riittävän tehokkaita Second Lifen käyttöön.

Sosiaalinen media ja opetus

11.11.2009. Tarmo Toikkasen diaesitys ja ääniraita (pituus 1,5 tuntia), jossa käsitellään avointa opiskelua, sosiaalista mediaa, esimerkkejä maailmalta ja Suomesta. Melkoinen osa esityksestä käytetään sen pohtimiseen, mihin opetuksen ja oppimisen osiin eri sosiaalisen median välineet sopivat.