Koulutusaineistoja


Tänne voi säilöä koulutusaineistoja, virallisten kouluttajien ja muiden netissä jakamaa. Saa esittää myös toiveita ja antaa palautetta.

Anne Rongas (osion I kouluttaja): Johdatus sosiaaliseen mediaan (ks. myös verkko-opas).

Alla oleva esitys on työn alla, ja Anne kokoaa siihen aiemmistä esityksistä kalvoja, mukaan tulee selostuksia. Esitys on toteutettu Google dokumenttin esitys-työkalulla, joka on Power Pointia muistuttava selaimella toimiva ja verkkoon tallentava riisuttu, mutta riittävä sovellus. Google esityksellä laaditun tietoston voi ladata omalle koneelleen ppt-, pdf- tai pelkkänä tekstitietostona (katso Google-esityksen editorin ruutukaappauskuva).
Johdatus_sosiaaliseen_mediaan_-__Google_Docs_.jpg
Annen esitys on luotu ja jaettu Google dokumenttien esitys-työkalulla.
Esitysen muokkaamiseen voi kutsua muita ja esityksen voi julkaista verkkoon sekä upottaa muille verkkosivuille. Katso esimerkiksi Annen filosofian kurssi, jossa kaikki opettajan esitykset on julkaistu tällä tavalla kurssin blogiin.


Harto Pönkä (Innowise) opastaa opettajaa sosiaalisen median käyttöön (tämä kannattaa katsoa läpi!):Harto Pönkän tuore katsaus sosiaaliseen mediaan. Tehtävä sinulle, joka tunnet itsesi sosiaalisen median vasta-alkajaksi: katso esitys ja tarkkaile, mitä ymmärrät, tuleeko vastaan uusia käsitteitä, millainen mielikuva esityksestä syntyy (sanastosta voit kysellä esimerkiksi palautekeskustelussa , joka vaatii Wikispaces-käyttäjätilin). Esitys löytyy Harton Lehmätkin lentäis -blogista. Esitys on jaettu SlideShare-palvelun kautta ja upotettu tänne.

Harton uusin, julkaistu 15092009:
http://www.slideshare.net/hponka/sosiaalinen-media-oppimisympristn

Mervi Jansson (Omnia, Espoo) on koonnut selkeän ja hyvin kohdennetun johdannon sosiaalisesta mediasta. Vaikka esitys on suunnattu organisaatioille, soveltuu vallan hyvin kouluun, kun ajatellaan koko koulun rakenteita ja toimintoja eli koulua organisaationa.


Jarkko Suomisen ja Erkki Brotkinin (Koulutuskeskus Salpaus) Second Life -opas. Opas on päivitetty reilu vuosi sitten, siksi ruutukaappauskuvissa saattaa olla eroja nykyiseen ohjelmaversioon verrattuna. Eri oppaissa neuvotaan tekemään toimintoja eri tavoin, eikä kaikkia eri tapoja tarvitse muistaa. Riittää että oppii käyttämään yhtä tapaa niistä toiminnoista joita itse haluaa käyttää.

Elias Aarnion 19.-20.4. pitämän koulutuksen materiaali.